🚚 Kotimaiset toimitukset
💳 Joustavat maksutavat
🙋‍♂️ Asiantunteva asiakaspalvelu
🛡️ Turvallinen tilaaminen

Sähköposti

Paras tapa ottaa yhteyttä. [email protected]

0400 783 473

Ma - Pe 8:00-16:00
Puhelintilauksista perimme 20€ käsittelymaksun.

Ma - Pe 8:00-16:00

Verkkokauppa auki 24/7

Pneumatiikka

Pneumatiikka on teknologia, joka hyödyntää paineilmaa voiman, liikkeen ja ohjauksen aikaansaamiseen. Se on monipuolinen järjestelmä, jota käytetään eri teollisuudenaloilla, kuten koneenrakennuksessa, teollisuusautomaatiossa ja materiaalinkäsittelyssä.

Pneumatiikan osat ovat keskeinen osa pneumatiikkaa, ja niitä käytetään laajasti pneumatiikan eri sovelluksissa.

Valikoimistamme löydät mm. pneumatiikkaventtiilit, pneumatiikkasylinterit kuin myös pneumatiikkaliittimet.

Pneumatiikkaosat

Pneumatiikkaosat ovat laitteita, jotka muuntavat paineilman liikkeeksi ja voimaksi. Tärkeimmät pneumatiikkaosat ovat pneumaattiset sylinterit, pneumaattiset venttiilit ja paineilman suodattimet.

Pneumaattinen sylinteri on pneumatiikan perusosia. Se on laite, joka muuntaa paineilman lineaariseksi liikkeeksi. Sylinteri koostuu sylinteriputkesta, jossa on männän sisällä oleva mäntä. Kun paineilma johdetaan sylinteriin, mäntä liikkuu edestakaisin sylinteriputkessa. Pneumaattisia sylintereitä käytetään laajasti esimerkiksi tuotantolinjoissa ja automaattisissa koneissa.

Pneumaattiset venttiilit ovat toinen tärkeä osa pneumatiikkaa. Ne ovat laitteita, jotka ohjaavat paineilman virtausta pneumatiikkajärjestelmässä. Venttiilien avulla voidaan ohjata eri pneumaattisten osien liikettä ja ohjausta. Pneumaattisia venttiilejä on erilaisia, ja niitä käytetään eri tarkoituksiin, kuten esimerkiksi paineen säätelyyn ja suunnan muuttamiseen.

Paineilman suodattimet ovat pneumatiikan tärkeitä osia. Niiden tehtävä on poistaa paineilman sisältämät epäpuhtaudet ja kosteus, joka voi vahingoittaa pneumatiikan muita osia. Suodattimia käytetään yleisesti paineilman jakelussa ja pneumaattisissa järjestelmissä, joissa käytetään herkkiä laitteita.

Pneumatiikan edut

Pneumatiikka on erittäin monipuolinen teknologia, joka tarjoaa useita etuja verrattuna muihin voiman, liikkeen ja ohjauksen järjestelmiin. Pneumatiikan edut ovat muun muassa:

  1. Kustannustehokkuus: Pneumatiikan käyttö on yleensä kustannustehokkaampaa kuin sähkö- tai hydraulijärjestelmien käyttö. Pneumatiikkaosat ovat usein halvempia kuin vastaavat hydrauliikka- tai sähköosat.
  2. Helppokäyttöisyys: Pneumatiikka on helppo asentaa ja käyttää. Pneumatiikkaosat ovat yleensä kevyitä ja kompakteja, mikä helpottaa niiden asentamista ja liikkuvuutta.
  3. Turvallisuus: Pneumatiikan käyttö on turvallista, sillä paineilma on vähemmän vaarallista kuin sähkö- tai hydraulijärjestelmät. Paineilma ei johda sähköiskuun tai aiheuta öljyvuotoja, jotka voivat aiheuttaa vaaratilanteita.
  4. Ympäristöystävällisyys: Pneumatiikka on ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin sähkö- tai hydraulijärjestelmät. Pneumatiikkaosat eivät tuota öljyvuotoja tai muita päästöjä, jotka voivat vahingoittaa ympäristöä.
  5. Kestävyys: Pneumatiikan osat ovat yleensä kestäviä ja vaativat vähän huoltoa. Pneumatiikka on hyvä valinta raskaisiin ja vaativiin teollisuussovelluksiin, sillä se kestää hyvin kulutusta ja iskuja.
  6. Nopeus: Pneumatiikka tarjoaa nopean ja tehokkaan tavan siirtää voimaa ja liikettä. Paineilma liikkuu nopeasti ja tasaisesti, mikä mahdollistaa nopean ja tarkan ohjauksen.
  7. Monipuolisuus: Pneumatiikka tarjoaa laajan valikoiman erilaisia osia ja komponentteja, jotka mahdollistavat monipuoliset sovellukset. Pneumatiikan avulla voidaan toteuttaa erilaisia liikkeen ja voiman ohjauksia, kuten esimerkiksi nosto, kääntö ja kallistus.

Pneumatiikka on siis monipuolinen ja kustannustehokas teknologia, joka tarjoaa useita etuja verrattuna muihin voiman, liikkeen ja ohjauksen järjestelmiin. Pneumatiikkaosat, kuten pneumaattiset sylinterit, venttiilit ja suodattimet, ovat tärkeitä osia pneumatiikan toiminnalle ja niitä käytetään laajasti eri sovelluksissa. Pneumatiikka on turvallinen, ympäristöystävällinen ja kestävä vaihtoehto, joka tarjoaa nopean ja tehokkaan tavan siirtää voimaa ja liikettä. Monipuolinen osavalikoima ja helppo käyttöönotto tekevät pneumatiikasta erinomaisen valinnan erilaisiin teollisuussovelluksiin.

Robert Lindell

Roope Päivystää Pääsiäisenä

Myymälämme on auki pyhinä 10:00-12:00
Syötä kassalla koodi: paasiainen2020