🚚 Kotimaiset toimitukset
💳 Joustavat maksutavat
🙋‍♂️ Asiantunteva asiakaspalvelu
🛡️ Turvallinen tilaaminen

Sähköposti

Paras tapa ottaa yhteyttä. [email protected]

0400 783 473

Ma - Pe 8:00-16:00
Puhelintilauksista perimme 20€ käsittelymaksun.

Ma - Pe 8:00-16:00

Verkkokauppa auki 24/7

Usit-tiiviste

USIT-tiiviste eli banjoliitin tiiviste hydrauliikka käyttöön. Metallitiiviste, jonka sisäkehällä kuminen, keskittävä tiiviste. USIT-tiivisteitä käytetään esimerkiksi Banjopulttien ja Banjoliittimien kanssa.

Näytetään tulokset 1–16 / 17

Usit-tiivisteet

Usit-tiivisteet ovat erityisiä tiivisteitä, jotka on suunniteltu erityisesti hydrauliikkajärjestelmiin. Nämä tiivisteet ovat tärkeä osa hydrauliikan toimintaa, sillä ne estävät nesteen tai öljyn vuotamisen ulos järjestelmästä. Usit-tiivisteet ovat yleensä valmistettu kumi-, PTFE- tai metallimateriaaleista, ja niitä käytetään monissa erilaisissa hydrauliikkajärjestelmissä, kuten nostolaitteissa, traktoreissa, kaivinkoneissa ja paineilmapuristimissa.

Usit-tiivisteiden rakenne ja toiminta

Usit-tiivisteet koostuvat yleensä kahdesta osasta: tiivistysosasta ja tukevasta osasta. Tiivistysosa on yleensä valmistettu kumista tai PTFE-materiaalista ja sen tehtävänä on estää nesteen tai öljyn vuotaminen ulos järjestelmästä. Tukiosa taas on yleensä valmistettu metallista ja sen tehtävänä on tukea tiivistysosaa ja varmistaa sen oikea asento.

Usit-tiivisteiden toiminta perustuu tiivistysosan ja vastaavan pinnan väliseen kitkaan. Tiivistysosan tulee olla riittävän joustava ja sopeutua tarkasti vastaavaan pintaan, jotta tiivistys onnistuu. Oikean asennon varmistaa tukiosa, joka estää tiivistysosan liikkumisen paikaltaan.

Usit-tiivisteiden materiaalit

Usit-tiivisteitä on saatavana useissa eri materiaaleissa, kuten kumi, PTFE ja metalli. Jokaisella materiaalilla on omat etunsa ja haittansa, ja tiivisteen valinta riippuu käyttökohteesta ja sen vaatimuksista.

Kumitiivisteet ovat yleisiä hydrauliikkajärjestelmissä, sillä ne ovat joustavia ja kestävät hyvin korkeita paineita ja lämpötiloja. Ne ovat myös kohtuuhintaisia ja helposti saatavilla. Kumitiivisteiden haittapuolena on kuitenkin se, että ne voivat kulua nopeasti, jos niitä käytetään erittäin korkeissa lämpötiloissa tai altistetaan kemikaaleille.

PTFE-tiivisteet ovat erittäin kestäviä ja niitä käytetään usein korkean lämpötilan ja kemikaalien kestävissä sovelluksissa. Ne ovat myös vähäriskisiä, sillä PTFE-materiaalit eivät yleensä hajoa tai vapauta kemikaaleja. PTFE-tiivisteiden haittapuolena on kuitenkin niiden korkeat kustannukset ja se, että ne eivät sovellu kaikkiin käyttökohteisiin, sillä ne ovat jäykkiä ja voivat rikkoa vastaavan pinnan, jos ne eivät sovi tarkasti yhteen.

Metallitiivisteet ovat harvinaisempia hydrauliikkajärjestelmissä, mutta niitä käytetään joissakin erittäin vaativissa sovelluksissa, kuten avaruusteknologiassa. Ne ovat erittäin kestäviä ja kestävät korkeita paineita ja lämpötiloja. Metallitiivisteiden haittapuolena on kuitenkin se, että ne ovat kalliita ja vaikeita valmistaa.

Usit-tiivisteiden asentaminen ja huolto

Usit-tiivisteiden asentaminen on tärkeää, jotta ne toimivat oikein ja kestävät pitkään. Tiivisteen asento tulee olla oikea, jotta se toimii tarkoitetulla tavalla. Tukiosan asento tulee myös tarkistaa ja varmistaa, että se tukee tiivistettä oikealla tavalla.

Usit-tiivisteiden huolto riippuu käyttökohteesta ja sen vaatimuksista. Joissakin sovelluksissa, kuten raskaissa koneissa, tiivisteiden huolto on tärkeää tehdä säännöllisesti, jotta ne eivät kuluisi liikaa ja aiheuttaisi vuotoja. Toisissa sovelluksissa, kuten avaruusteknologiassa, tiivisteitä ei tarvitse huoltaa, koska ne ovat suunniteltu kestämään pitkään ilman huoltoa.

Usit-tiivisteet ovat erittäin tärkeitä hydrauliikkajärjestelmissä, sillä ne estävät nesteen tai öljyn vuotamisen ulos järjestelmästä. Niitä on saatavana useissa eri materiaaleissa, kuten kumi, PTFE ja metalli, ja tiivisteen valinta riippuu käyttökohteesta ja sen vaatimuksista. Tiivisteen asennus ja huolto ovat tärkeitä, jotta ne toimivat oikein ja kestävät pitkään. Usit-tiivisteiden oikea valinta ja huolto ovat tärkeitä tekijöitä, jotka vaikuttavat hydrauliikkajärjestelmän toimivuuteen ja kestävyyteen.

Robert Lindell

Roope Päivystää Pääsiäisenä

Myymälämme on auki pyhinä 10:00-12:00
Syötä kassalla koodi: paasiainen2020